VOVVE-BLOGGEN

Valparna 7 veckor

Idag har vi varit uppe tidigt och tagit bilder på våra små gryn. De är nu 7 veckor gamla och är med oss hela dagarna. De springer omkring i huset och vill vara med på allt som händer. Arne är den som följer mig hack i häl. Han är jätterolig och har mycket spring i benen. Så fort jag sätter mig ner ska både Berta & Curt komma upp och sova i mitt knä samtidigt. Nakenfisarna älskar värmen!

Nästa vecka är det dags för veterinärbesöket. Då är det chippning, vaccination och besiktning som står på menyn.


Bildtajm & veterinärbesök!

Nya bilder har precis lagts ut på våra bruna guldklimpar som är 4 veckor gamla idag. Valparna trivs i sin nya miljö och de andra hundarna i flocken är mer än gärna med dem i köket. Än så länge går färden över golvet lite vingligt, men om några dagar kommer det vara full fart med leken. Titta in i valpkorgen här på sidan och på vår facebooksida.

 

Igår var vi hos veterinären. Vi ville kolla upp vår katt Skorpans hälsa (vilken var god) samt ge Helga hennes ettårsspruta och kolla patellastatusen (vilken var excellent). Nu är det bara en ögonlysning och inväntade av 2-årsdagen (om ett år), sen är det fritt fram för vår första harlekinkull!

 

Ha en trevlig helg!


Röntgad!

Idag har vi konstaterat att inte mindre än sex valpar ligger på jäsning i Mejas mage! En av valparna var väldigt svår att hitta och vi fick ta om plåten. Det kan betyda att den inte är riktigt så utvecklad som sina syskon och redan håller på att tillbakabildas. Hon är nu på dag 55 av 63 så vilken dag som helst kommer vi få svaret på det och vad som döljer sig i magen för övrigt. Antal tikar/hanar, antal puffar/nakna. I Meja och Santos förra kull blev det fyra tikar. Vi väntar med spänning på våra halloween-valpar!

När vi ändå var på kliniken passade vi på att vaccinera Santos som var Mejas resesällskap idag.


Många bollar i luften

Denna veckan har vi fullt upp! När veckan är slut kommer alla valparna att ha flyttat ut. Imorgon ska vi till veterinären för besiktning, chippning, vaccinering och EU-pass. Direkt efter det så kommer Midas att bli hämtad. På fredag är det Guldlocks tur och på söndag, Sabas.

Samtidigt har vi fullt hus på hotellet, men det är lika bra att allt kommer på en gång sägs det ju 


Nya bilder

Nu har nya bilder lagts ut på våra pudelvalpar som idag hunnit bli fyra veckor gamla.

Om en dryg vecka ska vi åka med Meja, Santos och Pär till Västra Djursjukhuset i Göteborg. Meja och Santos ska ögonlysas inför deras parning i höst och Pär ska ettårsvaccineras, patellaundersökas och få ett testikelintyg.


BLOGGHISTORIK

«februari 2020»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
242526272829

Senaste inlägg
Inga valpar på g
Helgas dräktighet
Parning
Inga valpar på g
5 av 9 veckor gångna
Planer, planer....
Parningsresa
Majsan
Avslappnat
Åke åker

Kategorier
besiktning
besök
bilder
dräktighet
fodervärd
födelsedag
import
parning
planer
utställning
vaccinering
valparna
valpköpare
veterinärbesök

Arkiv
2020
 •    Juni
 •    Maj
 • 2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014

  GOOGLE TRANSLATE