VOVVE-BLOGGEN

Röntgen avklarad

Tre jämnstora krullisar döljer sig i Gertruds mage och bara nio dagar kvar till dagen D. De sprattlas i magen vill jag lova!

 

Gertrud, dag 54


7 veckor överståndna!

7 veckor idag och bara två veckor kvar! Gertrud har börjat grymta vid varje liten ansträngning så snart blir det att bära henne upp och ner för alla trappor. På fredag ska vi till veterinären och röntga henne för att se hur många valpar hon bär på. Annars är det slut på bilåkandet för denna damens del nu.

 

Gertrud 7v


Tid hos veterinären

Gertrud, Stella & Pär har idag varit på Västra Djursjukhuset och blivit undersökta både här och där.

Alla tre blev först ögonlysta utan anmärkning vilket betyder att alla kennelns hundar är ögonlysta i år u.a.

Gertrud blev patellaundersökt för andra gången i sitt liv. Även denna gång satt knäna så fint på sin plats.

Pär fick ta DNA-prov för PLL (primär linsluxation). Sjukdomen är genetisk och leder till blindhet. Därför vill kinesklubben att man testar detta. Vi vet redan att han är fri från sjukdomen eftersom hans pappa och morföräldrar är testade. Nu säkerställer vi att hans avkomma inte behöver testas i åtminstone ett par generationer framåt.

Nu väntar vi bara på att Stella ska gå in i sitt löp så ska hon och Pär kan skapa ljuv musik tillsammans.....


3 blir 3 veckor

Idag är våra halloween-valpar redan tre veckor gamla och det är dags att flytta. Inte så långt kanske, men nu är det dags att komma ut ur mörkret från vårt sovrum till ljuset och resten av flocken i köket. Nu på förmiddagen håller vi på att skurar golv och sätter fram alla attiraljer så att deras nya sov- & lekplats ska bli ett både rofyllt och spännande ställe att vistas på.

Vi kommer också ta nya bilder idag och lägga upp här och på Facebook så håll utkik!

Jag har förresten bokat tid för ögonlysning av lite hundar. Det är vår pudel Gertrud och nakenhundarna Pär och Stella som ska till Göteborg, inför kommande planerade parningar, den 9 december. Meja lystes i somras och Helga får snällt vänta tills hon blir 1½ år.

Hoppas alla får en skön söndag! Många varma tankar går till alla de runt om i världen som har fått utstå så mycket hemskheter de senaste dagarna! 


Röntgad!

Idag har vi konstaterat att inte mindre än sex valpar ligger på jäsning i Mejas mage! En av valparna var väldigt svår att hitta och vi fick ta om plåten. Det kan betyda att den inte är riktigt så utvecklad som sina syskon och redan håller på att tillbakabildas. Hon är nu på dag 55 av 63 så vilken dag som helst kommer vi få svaret på det och vad som döljer sig i magen för övrigt. Antal tikar/hanar, antal puffar/nakna. I Meja och Santos förra kull blev det fyra tikar. Vi väntar med spänning på våra halloween-valpar!

När vi ändå var på kliniken passade vi på att vaccinera Santos som var Mejas resesällskap idag.


BLOGGHISTORIK

«februari 2020»
tiontofr
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
242526272829

Senaste inlägg
Inga valpar på g
Helgas dräktighet
Parning
Inga valpar på g
5 av 9 veckor gångna
Planer, planer....
Parningsresa
Majsan
Avslappnat
Åke åker

Kategorier
besiktning
besök
bilder
dräktighet
fodervärd
födelsedag
import
parning
planer
utställning
vaccinering
valparna
valpköpare
veterinärbesök

Arkiv
2020
 •    Juni
 •    Maj
 • 2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014

  GOOGLE TRANSLATE