OM OSS

Jag som driver Pappersdrakens heter Catarina. Jag har under hela mitt liv levt med antingen katter, hundar eller både och. Den första hund jag kommer ihåg var en dobermann som älskade allt och alla, men hatade att bli lämnad ensam. Följande år var det jakthundar (bl.a. beagle, working springer spaniel & schillerstövare) och bondkatter i hemmet. Det var en mycket givande tid som gick till lydnadsträning och tävlingar. Mina föräldrar avlade på ett par av sina jaktchampions och det var höjdpunkter när jag fick hjälpa till med valpningen och allt annat som hörde till de nästkommande veckorna.

Jag flyttade hemifrån och skaffade katt rätt omgående. Hund ville jag inte skaffa eftersom jag var borta för många timmar på dagarna. När jag sedan träffade Robert, som jag var gift med fram tills han hastigt gick bort i januari 2017, skaffade vi först två katter och fick sedan två härliga pojkar. Först Fabian som föddes i november 2003 och sedan Alfons som föddes i januari 2006.


Framsida b & bStenliden, Sjuntorp 

Livet som egna företagare startade med ett gigantiskt hus som vi köpte 2006. Hela familjen flyttade in och vi påbörjade det stora arbetet med att bygga om fastigheten till ett vandrarhem.
Katterna trivdes dock inte med sitt nya liv på översta våningen och vi insåg också att vi inte kunde ha kvar dem p.g.a. allergirisken för våra gäster. Tur nog hade vi snälla släktingar som tog hand om våra älsklingar.

Där trodde vi våra liv som djurägare var över, tills vi hittade den allergivänliga kattrasen Cornish Rex och köpte två vackra hanar. När vi sedan hittade en allergivänlig hundras var lyckan total och kineserna Majsan (puff) & Santos (naken) flyttade in.

Eftersom vi alltid var hemma så kände vi att vi hade både tid och framför allt lust att hålla på med avel och efter att den första kullen med Chinense Crested Dogs föddes sommaren 2011 fick vi blodad tand och startade upp vår kennel. Vi har skaffat fler raser pö om pö med vår katt Svea, en La Perm, Gertrud, vår bruna toypudel & Helga, som är en harlekin dvärgpudel.

I september 2016 gjorde vi slag i saken och flyttade vårt bohag från hotellet och in i en villa i det mysiga samhället Nossebro. I januari 2017 gick min man bort i leukemi, endast 51 år gammal. Jag har valt att fortsätta driva vandrarhemmet och kenneln i egen regi. Det är ju det jag brinner för!

 

Solhagsgatan 6

 Solhagsgatan, Nossebro

Är du nyfiken på min hotellverksamhet så kan du gå in på min hemsida Stenliden och kika hur jag har det. Ska du köpa hund hos mig får du 15% rabatt om du ringer och bokar en övernattning.

 

Drake 2

 

MIN AMBITION

Min tanke med kenneln är att föda upp glada, sociala och friska sällskapshundar! Jag utgår från bra linjer. Jag hälsotestar alla djur och arbetar sedan mycket med den sociala träningen för att valparna ska växa upp och bli verkligt trygga individer. Jag har valt att stå utanför utställningsringen.

Jag är alltid är hemma för att ta hand om våra små. När de föds har jag valplådan i sovrummet där det är lugnt och skönt och när valparna är ca tre veckor flyttar de ut i köket. Där får de träffa resten av flocken och bekanta sig med hemmets alla ljud och lukter. De är sedan med på allt vad vi gör och kommer, när de flyttar från oss, vara vana vid dammsugaren, diskmaskinen, bakmaskinen, mina barn och alla dagligen förekommande ljud i ett hushåll.

Hela flocken ser till att styra valparna in på "den rätta vägen", men det räcker inte med det. Vi har också vår La Perm Svea som hjälper till med att uppfostra och att leka med de små.

Under tiden valparna bor hos oss får de bli badade, rakade, kloklippta, åka bil, gå på promenad, träffa nya människor och framför allt bli kelade med.

            Svea

2021

* Helga & Pippa ska paras vid nästa löp. Se mer under fliken "Valpplaner". 
* Vi har skaffat en ny hund i kenneln, hanvalpen Mozart. Han är vår blivande avelshane. 

FACEBOOK

IDAG

söndag
20
juni
Linda

2021
Vecka 24

GOOGLE TRANSLATE