VÄLKOMMEN

Varmt välkommen till min lilla uppfödning som jag bedriver i mitt hem i Nossebro som ligger i Västra Götalands län. Orten har ca 2.000 invånare och ligger 7 mil nordost om Göteborg.

Det viktigaste för mig är att avla fram sociala, glada och utåtriktade hundar. Jag utgår från hundar med bra stamtavla och hälsa för att få den bästa tänkbara sällskapshunden. Pudeln lämpar sig såväl för den hundvane som novisen, den aktive som den lugne hundägaren. Rasen ses ofta i utställningsringen. Läs gärna mer under fliken "Om oss".

 

festivaldrake

 

Namnet Pappersdrakens valde jag av flera olika anledningar. Dels kommer det ifrån de traditionella kinesiska drakarna som används vid festivaler som du kan se på bilden ovan, dels är 2012 (året jag ansökte om kennelnamn) "Drakens År" och dels är det från sångtiteln ”Puff, en Pappersdrake”. Det passade ju en kinesisk nakenhund/powder puff perfekt tyckte jag och slog till. (Min första ras var Chinese Crested Dog.) Låten hette i original "Puff, a magic dragon" och kan lyssnas till här nedan. Den översattes sedan och sjöngs in av Jan Malmsjö. 

 

 

 Peter, Paul and Mary

 

 

2020

* Helga ska paras i höst.

* Gertrud kommer paras vid nästa löp i höst.

* Jag ställer inga intressenter på kö. Håll istället koll på denna sidan samt på min facebooksida för nyheter och valpar till salu. Välkommen!

* En valp kostar 20.000 kr.

FACEBOOK

fredag
25
september
Tryggve

2020
Vecka 39

 

Besökare idag: 17
Denna månad: 1205
Totalt: 50508