VOVVE-BLOGGEN

Importregler!

Jag har ju berättat innan att vi ska köpa en harlekintjej. Den 10 september kommer Helga att landa på svensk mark då är 15 veckor och äntligen är tillräckligt gammal att följa med oss hem till Sverige.

Eu´s regler är sådana att valpen måste vaccineras mot rabies när den är 12 veckor gammal. Sedan följer en väntan på tre veckor innan man får föra valpen över gränsen. Om du själv funderar på att importera en hund från ett annat EU-land är det bra att veta att hunden måste vara följande:

* färdigvaccinerad

* rabiesvaccinerad (resklar 21 dagar efter vaccinationen)

* chipmärkt

* ha en exportstamtavla i ditt namn

* registrerad i en kennelklubb som SKK godkänner (annars får du ingen stamtavla från SKK)

* försäkrad av dig när du hämtar den

* veterinärbesiktigad (detta är det inget tvång på, men självklart vill alla ha det)

 

När du kommer hem så kräver försäkringsbolaget att du besiktigar om valpen inom en månad. Du ska också skicka in din exportstamtavla till SKK för att få den registrerad i Sverige samt anmäla den till Jordbruksverket efter att stamtavlan kommit hem. Glöm inte av att njuta av din nya familjemedlem mellan varven ;)


Kommande stjärna!

Just nu är vi i väntans tider. Vi väntar på att denna tjej, som nu är 4½ vecka, ska bli 15 veckor så att vi kan hämta hem henne. Hon bor i Tyskland och införselreglerna är sådana att hon måste rabiesvaccineras innan hon kan tas över gränsen. 
Vi påbörjar ett nytt kapitel i kennelns historia så om ett par år har vi förhoppningsvis en kull med valpar från harlekinpudel i dvärgstorlek.

 

Harlekinvalp

GOOGLE TRANSLATE