VOVVE-BLOGGEN

4 blev i natt 3

Vid tvåtiden i natt när vi skulle mata lilla Mini så hade hon gett upp. Redan vid midnattsmatningen märkte vi att hon var förändrad och kämpaglöden var borta. Det blir en liten begravning i trädgården idag.


Valpning

Igår var det dags för Meja att föda sina valpar. Av totalt 6 valpar, var det 4 som föddes levande. De som inte levde hade dött några dagar tidigare och förmodligen var det som framkallade den något tidiga valpningen. De döda valparna var helt nakna och bar antagligen på dubbel nakengenuppsättning. De valparna överlever aldrig moderlivet utan dör i magen.

Tre av valparna är små, men mycket stabila och framåt och den fjärde är mycket liten. Hon föddes mellan de två döda valparna. Vi hoppas verkligen att vi kan rädda henne genom stödmatning, men mer finns tyvärr inte att göra än att hålla tummarna att det ska gå bra.

Vi är väldigt glada för de valparna vi har fått! En av hanarna är lika pappa Santos redan nu. 


Valpträff & magbild

Förra lördagen hade vi valpträff här hos oss. Det blev en härlig tillställning med många hundar, både kineser och pudlar, deras mattar och hussar. Några timmar tillbringades ömsom sittandes vid fikabordet för att äta av allt det hembakta och prata med alla underbara människor till att sitta på golvet och kela med alla de mysiga hundarna. Vi längtar redan till nästa tillfälle!

 

Gruppbild

Meja har nu gått 8 veckor av de i genomsnitt 9. Hundar brukar föda mellan dag 58-68 så nu är vi helt förberedda på valpning när som helst. Meja sover i våra sängar så inget händer utan vår vetskap och vi lämnar henne inte ensam hemma. Obruten nattsömn är nu ett minne blott, men snart kommer vi få veta vad som döljer sig i magen. Vi kan knappt bärga oss!

 

Meja


Röntgad!

Idag har vi konstaterat att inte mindre än sex valpar ligger på jäsning i Mejas mage! En av valparna var väldigt svår att hitta och vi fick ta om plåten. Det kan betyda att den inte är riktigt så utvecklad som sina syskon och redan håller på att tillbakabildas. Hon är nu på dag 55 av 63 så vilken dag som helst kommer vi få svaret på det och vad som döljer sig i magen för övrigt. Antal tikar/hanar, antal puffar/nakna. I Meja och Santos förra kull blev det fyra tikar. Vi väntar med spänning på våra halloween-valpar!

När vi ändå var på kliniken passade vi på att vaccinera Santos som var Mejas resesällskap idag.

GOOGLE TRANSLATE