VOVVE-BLOGGEN

5 veckor

Nya bilder finns nu att beskåda av våra, idag, 5 veckor gamla valpar. Vi väger alltid valparna samma dag och nu är Fester uppe i 933 g, Ullah 900 g och Casper 690 g.

Om exakt tre veckor kommer alla tre flytta till sina nya hem så det kommer bli en bråd, rolig och lite sorglig dag.


Sista valpen såld

Nu har Fester hittat sin familj, vilket betyder att alla valparna är tingade ur vår Halloween-kull. Vill passa på att önska trevlig helg och första advent!

 

Adventsljusstake


Besök

Idag har vi haft besök av glada valpspekulanter. Det slutade med att Spöket Casper blev tingad. Imorgon förmiddag kommer det fler valpsugna gäster samt att vi kommer få besök av en uppfödarkollega på eftermiddagen.


Halvtid!

Idag är valparna 4 veckor gamla. Det betyder alltså att det bara är 4 veckor kvar tills 4:e advent! Vi har tagit nya bilder (som ligger ute nu) samt att vi ska väga och avmaska dem för första gången. Resten av flocken blir också avmaskade eftersom alla är tillsammans med valparna och hjälper till med deras skötsel.

Det var väldigt roligt att se Meja släppa på vaktandet av valparna så fort de flyttade ut i köket. Från att ha motat alla dagen innan, var plötsligt alla välkomna fram att hälsa och leka. Nu delar Meja ansvaret helt med vår pudel Gertrud. Ena gången går Meja när de piper, nästa Gertrud. Enda skillnaden är att Meja är ensam amma. Meja och Gertrud är bästisar så att de delar även på denna upplevelse är helt naturligt.

Ha en skön söndag eftermiddag och -kväll!


Nu är stamtavlorna klara!

Nu har vi fått stamtavlorna på våra halloween-valpar! Valparna har fått dessa namn och registreringsnummer:

Pappersdrakens Onkel Fester (hane 1) SE54693/2015

Pappersdrakens Drak Ullah (tiken) SE54694/2015

Pappersdrakens Spöket Casper (hane 2) SE54695/2015

 

Onkel Fester är en av figurerna i Familjen Addams, Drac Ullah betyder "Ont blod" och är en av benämningarna på greve Vlad Dracula och till slut har vi Spöket Casper som kommer från filmens värld om det snälla spöket. Hoppas ni gillar namnen och tycker de är lika festliga som vi. Vi älskar att hitta på namn till alla våra valpar!

 

Meja m valparnaI mitten har vi Fester, till höger Casper och till vänster Ullah.


3 blir 3 veckor

Idag är våra halloween-valpar redan tre veckor gamla och det är dags att flytta. Inte så långt kanske, men nu är det dags att komma ut ur mörkret från vårt sovrum till ljuset och resten av flocken i köket. Nu på förmiddagen håller vi på att skurar golv och sätter fram alla attiraljer så att deras nya sov- & lekplats ska bli ett både rofyllt och spännande ställe att vistas på.

Vi kommer också ta nya bilder idag och lägga upp här och på Facebook så håll utkik!

Jag har förresten bokat tid för ögonlysning av lite hundar. Det är vår pudel Gertrud och nakenhundarna Pär och Stella som ska till Göteborg, inför kommande planerade parningar, den 9 december. Meja lystes i somras och Helga får snällt vänta tills hon blir 1½ år.

Hoppas alla får en skön söndag! Många varma tankar går till alla de runt om i världen som har fått utstå så mycket hemskheter de senaste dagarna! 


2 veckor gågna

Idag är valparna två veckor gamla och vi har tagit nya bilder. Vi har också hunnit med att fira Fars Dag. Grattis alla pappor i Sverige! 

Titta in i valpkorgen för de nytagna bilderna.


Valpsnack!

Nu är valparna döpta och registreringen inskickad! Vilka namn det blir avslöjas när vi har stamtavlorna i våra händer. Temat i år är Halloween så ni kanske kan gissa att det blir hiskeliga namn denna gång 

På söndag kommer vi att lägga ut vår första annons. Priset på valparna är 9.000 kr och utlämning är tidigast den 20 december. Tveka inte att slå oss en signal om du är nyfiken på att veta mer.

 

draken


1 vecka

En vecka går väldigt fort! Valparna växer och står i. Redan igår dubblade de sin födelsevikt. Idag har vi fotograferat och lagt ut nya bilder. Det finns, som alltid, fler bilder på vår facebooksida.

BLOGGHISTORIK

«november 2015»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Senaste inlägg
Nya bilder
En vecka har redan gått
Helga, 8 veckor
Valpar på bakning
Sista valpen har flyttat
Fredrik flyttar också
Vinna har flyttat
Bita har flyttat
Valpköpare på besök
Fredrik fick besök

Senast kommenterade
Valparna, en vecka gamla
8 veckor har gått...
Två veckor kvar
Magbild 1
Parningsresa nr. 2
Parning på nyår
Inga valpar på g

Kategorier
besiktning
besök
bilder
dräktighet
fodervärd
födelsedag
Harlekinpudel
import
parning
planer
pudel
utställning
vaccinering
valparna
valpköpare
veterinärbesök

Arkiv
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2014

  GOOGLE TRANSLATE