VOVVE-BLOGGEN

Majsan 10 år!

Idag fyller vår flockledare och kennelns första och äldsta hund 10 år. Hon har fått extra god mat (till de andras stora avund) och extra mycket kel och gos. Hon tycker inte denna dagen är särskilt påfrestande. Skulle nog säga att hon njuter rätt bra 

 

Majsan


Valparna har fötts!

Idag har det fötts små underverk här hemma! Tre ljuvliga pudelgossar såg dagens ljus för första gången, fast inte bokstavligen då eftersom valpar föds både blinda och döva  . Bilder ligger under fliken "Valpar".


1 vecka kvar

Idag har det gått 8 veckor på Gertruds dräktighet. Promenaderna har blivit korta (hon bestämmer hur långt alla ska gå) och maten smakar inte längre.

Senare i eftermiddag står klippning av nos och mage (för att spenarna ska vara lättåtkomliga för valparna) på schemat samt kloklippning. Allt ska vara gjort innan födseln sätter igång. Badade gjorde hon i fredags.

Förra dräktigheten födde hon exakt på dag 63, alltså 9 fullgångna veckor. Det är väldigt spännande att se hur långt hon kommer att gå denna gång.

Nu är det bara att vänta.....

 

Gertrud 8v


Röntgen avklarad

Tre jämnstora krullisar döljer sig i Gertruds mage och bara nio dagar kvar till dagen D. De sprattlas i magen vill jag lova!

 

Gertrud, dag 54


E-kullen fyller år

GRATTIS på 2-årsdagen önskas El-kullen!!! Vi får hoppas det ligger ett extra smaskigt ben och väntar på er idag! (På bilden är de en vecka gamla.)

 

Valplådan


Valpplaner ändrade

Efter en tids funderande har vi beslutat att skjuta fram parningen mellan Stella och Pär för att istället para henne med Krysolit Grand Prix, SE58470/2012, kallad Harry. Vi hade tänkt para Stella med Harry till nästa kull, men har nu tänkt om. Anledningen är att Harry är en rutinerad avelshane, vilket Pär inte är och vi vill gärna att denna parningen ska lyckas. Parningen med Pär flyttas till nästa år.

Stella kommer förhoppningsvis börja löpa i juli månad och vi ser verkligen fram emot en kull valpar med denna enormt charmiga tjej ihop med Snygge-Harry som är svensk champion.

 

Krysolit Grand Prix

Harry


7 veckor överståndna!

7 veckor idag och bara två veckor kvar! Gertrud har börjat grymta vid varje liten ansträngning så snart blir det att bära henne upp och ner för alla trappor. På fredag ska vi till veterinären och röntga henne för att se hur många valpar hon bär på. Annars är det slut på bilåkandet för denna damens del nu.

 

Gertrud 7v


Gertrud

Det har nu gått 6 veckor på Gertruds dräktighet. Förväntad nedkomst är om tre veckor, dvs den 22 maj. Sen kan de komma från fem dagar innan till fem dagar efter. Magen växer i alla fall så att det knakar. Där det en gång var en smal midja syns nu en kula och om en vecka kommer vi kunna känna de små sparka.

 

Gertrud 6v

BLOGGHISTORIK

«maj 2016»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Nya bilder
En vecka har redan gått
Helga, 8 veckor
Valpar på bakning
Sista valpen har flyttat
Fredrik flyttar också
Vinna har flyttat
Bita har flyttat
Valpköpare på besök
Fredrik fick besök

Senast kommenterade
Valparna, en vecka gamla
8 veckor har gått...
Två veckor kvar
Magbild 1
Parningsresa nr. 2
Parning på nyår
Inga valpar på g

Kategorier
besiktning
besök
bilder
dräktighet
fodervärd
födelsedag
Harlekinpudel
import
parning
planer
pudel
utställning
vaccinering
valparna
valpköpare
veterinärbesök

Arkiv
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 • 2015
  2014

  GOOGLE TRANSLATE