VOVVE-BLOGGEN

Renrasig?

Att köpa en valp, eller en vuxen hund också för den delen, kan vara en riktig djungel. Många annonser basunerar ut deras lilla kulls renrasighet och säger att hunden är registrerad i en det ena, än det andra. Det står väldigt ofta att valpen är registrerad i Jordbruksverket. Det betyder inte att valpen är renrasig. Alla hundar, oavsett om de är renrasiga eller blandras måste registreras där innan valpen är 9 månader.

Det finns dock ett bra sätt att skilja agnarna från vetet (om du vill ha en renrasig hund) och det är att be att få se valpens stamtavla när du gör ett besök. I Sverige är det Svenska Kennelklubben - SKK som utfärdar den. Framsidan ser ut som på bilden. Det finns också en baksida med släktträdet och en sida där veterinären stämplar vaccinationerna.

Jag hoppas jag har hjälpt lite med att reda ut detta. Har du någon följdfråga så ska jag försöka svara på den.

 

Stamtavla


Bildtajm & veterinärbesök!

Nya bilder har precis lagts ut på våra bruna guldklimpar som är 4 veckor gamla idag. Valparna trivs i sin nya miljö och de andra hundarna i flocken är mer än gärna med dem i köket. Än så länge går färden över golvet lite vingligt, men om några dagar kommer det vara full fart med leken. Titta in i valpkorgen här på sidan och på vår facebooksida.

 

Igår var vi hos veterinären. Vi ville kolla upp vår katt Skorpans hälsa (vilken var god) samt ge Helga hennes ettårsspruta och kolla patellastatusen (vilken var excellent). Nu är det bara en ögonlysning och inväntade av 2-årsdagen (om ett år), sen är det fritt fram för vår första harlekinkull!

 

Ha en trevlig helg!


SKK-registreringen är klar!

Nu har äntligen valparna blivit registrerade i SKK. Har väntat och väntat! I-kullens tema är boken ILIADEN så valparna heter såsom följer: Peliden Akilles, Prins Paris och sist, men inte minst, Hektor av Troja.


2-veckorsbilderna finns nu att beskåda

Idag har vi tagit bilder och vägt de små. De har mer än dubblat i vikt och mår fantastiskt bra! Om en vecka flyttar de från lugnet i sovrummet till köket där de ska få bekanta sig med de andra i flocken. Bilderna hittar du under fliken "Valpar".

BLOGGHISTORIK

«juni 2016»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Senaste inlägg
Nya bilder
En vecka har redan gått
Helga, 8 veckor
Valpar på bakning
Sista valpen har flyttat
Fredrik flyttar också
Vinna har flyttat
Bita har flyttat
Valpköpare på besök
Fredrik fick besök

Senast kommenterade
Valparna, en vecka gamla
8 veckor har gått...
Två veckor kvar
Magbild 1
Parningsresa nr. 2
Parning på nyår
Inga valpar på g

Kategorier
besiktning
besök
bilder
dräktighet
fodervärd
födelsedag
Harlekinpudel
import
parning
planer
pudel
utställning
vaccinering
valparna
valpköpare
veterinärbesök

Arkiv
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 • 2015
  2014

  GOOGLE TRANSLATE