VOVVE-BLOGGEN

Röntgen avklarad

Idag har vi varit hos veterinären och sett att Stella har 4, ev. 5 valpar i magen. Efter besöket följde vi med pappa Harrys ägare hem för en pratstund. Nu är det inte mycket väntan kvar!

 

Stella i Lindas knä

 


Främmande

Idag har vi haft storbesök av vår blivande avelshane Pär, vår f.d. avelshane Santos och f.d. avelshane Jonna. Det var full fart i luckan och det var lika trevligt som vanligt!

Det bästa med att få besök av hanhundar är att de förvarnar om att löp är på gång. Idag blev de helt tokiga i vår harlekinpudel Helga. Det betyder att vi kommer att para henne vid nästa löp om 6-7 månader.

Det sägs att det ska vara väldigt välgörande för själen att sova med en hund i sängen. Det gäller dock inte en dräktig hund märkte vi i natt då Stella kräktes fyra gånger i sängen. Tror vi kommer sova gott i natt  .


8 veckor

Veckans Stella! Nu åtta veckor gången. Det är full rulle i magen nu och jag har känt flera valpar. På måndag ska vi till veterinären för att se hur många hon bär på. Tryggt att veta inför valpningen.

Stella, 8 veckor     Stella, 8 veckor

 


7 veckor

49 dagar, dvs 7 veckor, sedan första parningsdagen och Stella är nu rejält tjock om magen. Igår kände jag de första försiktiga sparkarna från valparna. Om några dagar kommer det vara sambatakter där inne, men det är ändå lugnet före stormen när de väl kommer ut 😄

 

Stella, 7 veckor     Stella, 7 veckor


Vecka 6 av 9

Nu har två tredjedelar gått av dräktigheten. Under sista veckan har magen växt otroligt mycket. Det ser ut att vara ett helt gäng små valpar på jäsning därinne. Om en vecka kan vi börja känna sparkarna!

Stella, 6 veckor     Stella, 6 veckor


Yippie, magen växer!

Idag har det gått fem veckor av nio på Stellas dräktighet och det syns nu tydligt att hon väntar valpar. Om två veckor kommer vi att röntga som vanligt för att se hur många valpar hon bär på. Det är för att det känns tryggt under förlossningen. Redan nu slår jag, min man och våra barn vad om hur många valpar hon har och hur många som är tikar respektive hanar.

 

Om ett par veckor tar vi fram valplådan och låter Stella flytta in i vårt sovrum. Fram tills dess flyter livet på som vanligt med promenader, skogsturer och förstås extra mycket god mat. 

 

Stella, 5 veckor     Stella, 5 veckor

GOOGLE TRANSLATE