VOVVE-BLOGGEN

En vecka gammal

Glömde alldeles att lägga in enveckas-bilden i torsdags. Här kommer den i alla fall! Mocca (som vi kallar honom) mår alldeles utmärkt och är en väldigt bortskämd liten herre. Jag har bestämt mig för att K-kullen är Kaffe-kullen. Därav smeknamnet. Stamtavlenamnet kommer bli ett annat. Trevlig helg!

1 vecka


Tillökning

Idag har Gertrud fött sin valp. Det blev en svart hane med gosig mage. 

 

Hanvalp, nyfödd


Inga Helga-valpar 😥

Igår födde Helga sina tre små valpar. Det var tidigare än beräknat och två av valparna var döda vid födseln. Den tredje, en tik, verkade må bra. Idag var det dock annorlunda. Jag märkte att andningen var ansträngd och till slut dog hon i min famn. Det var ett abrupt och väldigt tråkigt slut på Helgas första kull. Tyvärr kan det hända när de föds för tidigt. 

Jag väntar nu på att Gertrud ska komma igång och föda sin valp. Hoppas på bättre tur!


Röntgensvar

Röntgen visade att Gertrud har en stor valp och Helga har tre jämnstora valpar. Nu blir det att ligga i mattes säng och övervakas. Vet av erfarenhet att sömnen kommer bli sporadisk framöver.


2-12 dagar kvar

8 veckor! Valparna kan komma redan på söndag och till den 17/10. Du räknar från det beräknade datumet (12/10), från -5 till +5. Någonstans där emellan smäller det. I eftermiddag får jag reda på hur många valpar det finns i magarna. Mycket, mycket spännande!

 

Helga, 8v     Gertrud, 8v

GOOGLE TRANSLATE