OM OSS

Jag som driver Pappersdrakens heter Catarina. Jag har under hela mitt liv levt med antingen katter, hundar eller både och. Den första hund jag kommer ihåg var en dobermann som älskade allt och alla, men hatade att bli lämnad ensam. Följande år var det jakthundar (bl.a. beagle, working springer spaniel & schillerstövare) och bondkatter i hemmet. Det var en mycket givande tid som gick till lydnadsträning och tävlingar. Mina föräldrar avlade på ett par av sina jaktchampions och det var höjdpunkter när jag fick hjälpa till med valpningen och allt annat som hörde till de nästkommande veckorna.

Jag flyttade hemifrån och skaffade katt rätt omgående. Hund ville jag inte skaffa eftersom jag var borta för många timmar på dagarna. När jag sedan träffade Robert, som jag var gift med fram tills han hastigt gick bort i leukumi i januari 2017, skaffade vi först två katter och fick sedan två härliga pojkar. Först Fabian som föddes i november 2003 och sedan Alfons som föddes i januari 2006.


Framsida b & bStenliden, Sjuntorp 

Livet som egna företagare startade med ett gigantiskt hus som vi köpte 2006. Hela familjen flyttade in och vi påbörjade det stora arbetet med att bygga om fastigheten till ett vandrarhem.
Katterna trivdes dock inte med sitt nya liv på översta våningen och vi insåg också att vi inte kunde ha kvar dem p.g.a. allergirisken för våra gäster. Tur nog hade vi snälla släktingar som tog hand om våra älsklingar.

Där trodde vi våra liv som djurägare var över, tills vi hittade den allergivänliga kattrasen Cornish Rex och köpte två vackra hanar. När vi också hittade en allergivänlig hundras var lyckan total och två chinese crested dogs flyttade in.

Eftersom vi alltid var hemma så kände vi att vi hade både tid och framför allt lust att hålla på med avel och efter att den första kullen med kineser föddes sommaren 2011, fick vi blodad tand och ansökte om kennelnamn. Vi skaffade en brun toypudel året därpå och det har nu blivit så att vi helt gått över till att avla på pudlar. 4 harlekiner, 1 brun och 1 svart pudel residerar just nu i huset. Vi har även Svea, vår vita La Perm-katt.

I september 2016 gjorde vi slag i saken och flyttade vårt bohag från hotellet och in i en villa i det mysiga samhället Nossebro. Där bor nu jag tillsammans med mina söner och min mamma. Tre generationer under ett tak. Just nu födelar jag min tid mellan utveckling av kenneln och renovering av mitt vackra hotell.

 

Solhagsgatan 6

 Solhagsgatan, Nossebro

 

MIN AMBITION

Jag strävar efter att avla fram en fantastisk sällskapshund. Social, glad och tillgiven. För mig är en trevlig hund i kombination med bra hälsa det viktigaste.

 
Alfa & jagAlfa och jag

2021

* Helga och Mozart fick 2 valpar den 16/9. Båda är tingade. 
* 2024 kommer Pippa & Carmen att paras. 
* Alfa har fått en egen sida  Välkommen att ta en titt: Alfa
* En valp kostar 30.000kr.

FACEBOOK

IDAG

tisdag
3
oktober
Evald, Osvald

2023
Vecka 40

GOOGLE TRANSLATE