På detta uppslag hittar du de kullar jag hittills avlat fram i kenneln. Många fler bilder hittar du på min facebook-sida: Pappersdrakens Kennel.

TIPS! Klicka på en bild så får du en förstoring och kan sedan klicka dig fram bland alla bilderna i albumet

ANFÄDERSKULLEN

A-kullen föddes 2011-07-09. Mor: Mewtwo's Mamsell (Majsan), Far: Mewtwo's Pigalle (Prinsen).

Det blev tre hanar och två tikar i kullen. Eftersom detta var första kullen och vi ville hedra Chinese Crested Dog’s anfäder/ursprung, fick alla hundarna kinesiska namn. BoJing - Mjuka vågor, ChongLin - Andra brodern, Liang - Ljus, klar, LingLing - Ljudet av liten klocka och MingMei - Klarröd ädelsten.


Mamma Majsan
Pappa Prinsen
Nyfödd valp
LingLing
ChongLin
MingMei
Bröder
Fabian klappar om en valp
Utelek
Bosse i regnkläder
LingLing & Margit
ChongLin & Geanina
Liang & Malin
BoJing & Marcus

BAKNINGSKULLEN

B-kullen föddes 2012-06-27. Mor: Mewtwo's Mamsell (Majsan), Far: Van E Jo Van Santos (Santos).

Det blev fyra tikar och en hane i kullen. Alla döptes efter min stora passion bakning och fick namnen Ambrosia, Strössel, Caramell, Tosca och Mazarin. Tre tikar föddes nakna med vit crest, en tik var mörkt brun och pälsad och hanen var vit- & viltfärgad och pälsad.


Majsan
Santos 2
Pufftik
Mazarin
Alfons o Tosca
De väger lika mycket!
Ambrosia
Caramell
Mazarin
Strössel
Tosca
En Mazarin i en stövel
Tosca & Margit
Strössel, Andrietta & Anneli
Caramell & Stig
Ambrosia, Milla & Mimmi

CITRUSKULLEN

C-kullen föddes 2013-04-01. Mor: Cool Crowd's Just Jenna Jameson (Jonna), Far: Van E Jo Van Santos (Santos).

Det blev tre tikar och två hanar i kullen. Alla döptes efter citrusfrukter och fick namnen Alexandra af Kumquat, Minneola Tangelo, Ljuva Miss Clementin, Pompelmus Pomelo och Greve Bergamott. 

En tik föddes naken med vit crest och var spottad, en tik var guldfärgad och pälsad och en tik var cremefärgad och pälsad. Ena hanen var vit/creme och pälsad och den andra hanen var guldfärgad och pälsad.


Jonna
Santos
Minnie
Pompe
Alexandra
Minnie
Clementin
Pompe
Clementin
Alexandra
Greven
Clementin & Elin
Alexandra & Charlotte
Pompe & lillmatte Ellie
Greven & familjen Hokkanen
Minnie, Annette & Sandra

DRAKKULLEN

D-kullen föddes 2014-02-22. Mor: Pappersdrakens MingMei (Meja), Far: Van E Jo Van Santos (Santos).

Det blev fyra tikar i kullen. Två powder puff och två nakna. Det var enkelt att välja tema på kullen med tanke på vårt stamnamn så vår D-kull blev små drakar. De döptes efter drakarna i böckerna av Cressida Cowell. Det har också gjorts två tecknade filmer på böckerna, Draktränaren 1 & 2. "Förnamnen"  är mitt, mina systrars samt enda systerdotterns namn. Valparna fick namnen Maria Skrämskräckare, Hanna Nattfasa, Catarina Monstermara och Anna Benknyckare.

En var naken med vit crest och spotted, en var naken med cremefärgad crest och två var vita powder puffs.


Meja
Santos
Anna
Maria
Hanna
Catarina
Anna
Hanna
Catarina
Hanna
Maria
Anna
Hanna & Cathrine
Maria med Susanne & Roine
Catarina med familjen Luukkonen
Anna med familjen Adamsson

ELEKTRICITETSKULLEN

E-kullen föddes 2014-05-11. Mor: Cool Crowd's Just Jenna Jameson (Jonna), Far: Jimmy (Bosse).

Det blev tre tikar och två hanar i kullen. Första tiken var naken med brun crest och mörk hud, andra tiken var en puff som var mörk med vitt bröst och tredje tiken var en nötbrun puff. Den ene hanen var naken med brun crest med en vit bläs, liten krage och mörk hud samt vita sockar och den andre hanen var en puff med svartbrun päls med vit bläs och vita sockar.

I denna kullen är alla döpta efter Elektricitet, en av maken Roberts specialområden. Tikarna är döpta till Tesla Sprakfåle, Alva Edison & Klaga Månde Elektra. Hanarna har fått namnen Watt's Up & Pär Ampere.


Jonna
Bosse
Puffhane
Alva
Elektra
Watt
Elektra
Pär
Tesla
Elektra
Watt
Alva & Elin
Pär med Alexander & Anette
Watt & Christina
Tesla & Mariette
Elektra, Reine & Åsa

FORNTIDSKULLEN

F-kullen föddes 2014-12-27. Mor: Cool Crowd's Just Jenna Jameson (Jonna), Far: Jimmy (Bosse).

Det var två tikar och tre hanar i kullen. Båda tikarna var nakna med brun crest och mörk hud och en av hanarna var naken med samma teckning. Två hanar var puffar med mörk päls med vit bläs, vit halvkrage och vita sockar.

I denna kullen är alla döpta efter djur från den Fornnordiska mytologin och "förnamnen" är fornsvenska. Tikarna är döpta till Hildur Hräsvelg & Alfrid Audhumbla. Hanarna har fått namnen Egil Eiktyrner, Vibjörn Väderfölne & Rudolf Rimfaxe. Hräsvelg är en örnjätte som sitter vid himlens ände i norr och skapar vindarna med sina vingar. Audhumbla är en urko som bildades av rimfrostdroppar. Eiktyrner är en hjort som står på Valhalls tak och livnär sig av grönskan på världsträdet Yggdrasil. Väderfölne är en hök som sitter mellan ögonen på örnen i Yggdrasils topp. Rimfaxe är guden Natts häst som dreglar fram morgondaggen.


Jonna
Bosse
Rudolf
Egil
Hildur
Hildur
Vibjörn
Egil
Hildur
Alfrid
Vibjörn
Rudolf & familjen Stenbacka
Egil & familjen Örtegren
Alfrid & familjen Raab
Vibjörn & familjen Cosmo
Hildur & familjen Hernes

GULDKULLEN

Den 30 april 2015, på Valborg och självaste Kung Carl den XVI födelsedag, föddes 3 små pudelvalpar. Mor: Amandob's Queen Amidala (Gertrud), Far: Krulltotts Alfred (Kingston).

Det var två tikar och en hane i kullen. Alla var svarta.

Eftersom valparna föddes på Kungens födelsedag fick de regala titlar och sedan namn som är förknippade med guld. Tikarna döptes därför till Prinsessan Guldlock och Drottningen av Saba och hanen till Kung Midas. För att göra det ännu roligare kan det vara kul att veta att Gertrud heter "Queen" i sin stamtavla och Guldlock på engelska är "Goldilocks", vilket är vårt katterinamn.


Gertrud
Kingston
Midas
Guldlock
Saba
Guldlock
Saba
Midas
Guldlock
Saba
Midas
Midas med familjen Mellegård
Guldlock med familjen Sigrell
Saba med familjen Rudh

HALLOWEENKULLEN

H-kullen föddes 2015-10-25. Mor: Pappersdrakens MingMei (Meja), Far: Van E Jo Van Santos (Santos).

Det blev en tik och två hanar i kullen. Alla tre var powder puffs. Första hanen var cremefärgad och de andra två var vita.

Eftersom valparna föddes vid Halloween, var temat på kullen givet. Namnen blev därför Onkel Fester (från Familjen Addams), Drac Ullah (betyder "ont blod" och är en gammal benämning på Greve Dracula) och Spöket Casper (från filmen om det snälla spöket).


Meja
Santos
Meja med valparna
Ullah
Casper
Fester
Casper
Ullah
Fester
Ullah
Casper
Fester
Casper med familjen Engman
Fester med familjen Rydberg
Ullah med Ulla Larsson

ILIADENKULLEN

Fredagen den 20 maj 2016 föddes 3 pudelvalpar. Mor: Amandob's Queen Amidala (Gertrud), Far: Clopton Come Follow The Band (Bailey).

Alla tre var bruna och alla tre var hanar.

Denna kullen har vi döpt efter diktverket Iliaden av Homeros. Bokens första mening slutar med ”Peliden Akilles" (den grekiska mytologins störste hjälte) så det döpte vi den förstfödde till. De andra gossarna fick namnen Prins Paris (som orsakade Trojas fall) & Hektor av Troja (Trojas störste hjälte).


Gertrud
Pappa Bailey
Hektor
Akilles
Valphög
Paris
Hektor
Paris
Akilles
Paris
Hektor
Akilles
Helga & Paris
Hektor med familj
Paris med familjen Sigrell
Akilles med familjen Lindheden

JUBILEUMSKULLEN

Torsdagen den 27 oktober 2016 föddes 3 vackra chinese crested dogs här i kenneln. Det var 2 hanar och 1 tik, varav 2 var nakna och 1 var puff. Föräldrar är M-Ligans Egeria, Stella, och Krysolit Grand Prix, Harry.

Först föddes en puffhane. Kort därefter kom en nakentik och en stund senare kom en nakenhane.

Eftersom detta var vår 10:e kull var temat för namnen enkelt; Jubileum! Valparna fick namnen Arnes Raketer, Bertas Fanfarer (efter min far Bert som gick bort i somras) och Curts Pokaler


M-Ligans Egeria
Krysolit Grand Prix
Jubileums-kullen
Curt
Berta
Arne
Curt
Berta
Arne
Curt
Berta
Arne
Arne
Berta med familjen Karlsson
Curt med Jenny
Arne med familjen Krona

KAFFEKULLEN

Den 11/10-2018 födde Gertrud sin tredje kull. Innan har hon fått tre valpar per kull, men denna gång bar hon bara en valp i magen.

Valpen vägde 163 g vid födseln och var en svart hane.

K-kullens tema är kaffe. (Livets dryck, om du frågar mig.) Den lille killen döptes till Moccachino, (Mocca kort och gott). 


Mamma Gertrud
Pappa Nicke
Hanvalp, nyfödd
Hanvalp, nyfödd
1 vecka
Oklippt, 7v
Nyklippt, 7v
Mocca med Frida och Olof

LANDSKAPSBLOMMEKULLEN

Tisdagen den 14 maj ’19 föddes tre valpar. Mor: Neverland of Delightful Dancers (Helga), far: Yammie Only For You (Yammie) SE50476/2011. 

Det blev två tikar och en hane. Tik 1 vägde 150g, tik 2 vägde 121g och hanen 88g.  Alla var harlekiner.

Detta är kennelns 12:e kull och därmed L i alfabetet. Valparna blev denna gång döpta efter landskapsblommor. De fick således namnen Rosa Ljung, Åke Åkerbär & Pippa Gullviva. 


Nyfödda
Yammie Only For You
Åke
Rosa, 1 vecka
Pippa, 2 veckor
Åke, 3 veckor
Rosa, 3 veckor
Pippa,  4 veckor
Åke, 6 veckor
Rosa, 6 veckor
Pippa, 7 veckor
Åke med Cajsa & Björn
Rosa med Tove

MUSIKINSTRUMENTSKULLEN

Den 7/3-21 födde Helga en kull med 3 valpar, två hanar och en tik. Hane 1 vägde 144g, tiken 150g och hane 2 103g. Alla var välskapta och friska. Far är Gently Born Roy Heviz, SE40778/2017 och mor Neverland of Delightful Dancers, vår egen Helga. 

M-kullen blev Musikinstrumentskullen pga alla mina år där jag spelat diverse instrument, bl a de som valparna döptes efter. Det fick namnen Torkel Tuba, Görel Gitarr och Pelle Piano. 


Helga
Gently Born Roy Heviz
M-kullen, nyfödda
Torkel, nyfödd
Görel, 1 vecka
Görel, 4 veckor
Pelle, 6 veckor
Torkel, 6 veckor
Pelle med familjen Reuthammar
Torkel med Lena
Görel med familjen Assarsson

NORDISKA MYTOLOGIKULLEN

Den 24/8-21 födde Pappersdrakens Pippa Gullviva sin första kull. Far: Luckybohemians Artemis SE52545/2012. Det blev en hane och en tik med den största födelsevikt kenneln någonsin haft, 192g, vilket båda valparna vägde in på.

N-kullens tema är Nordisk Mytologi. Hanen döptes till Hemidall Himmelsberg. Heimdall är människans stamfader och Himmelsberg är hans hemort. Tiken fick namnet Freja Folkvang. Freja är fruktbarhetsgudinnan och bor i Asgård i sin gigantiska boning vid namn Folkvang.


Pappersdrakens Pippa Gullviva
Luckybohemian’s Artemis
Nyfödda
Heimdall, 1 vecka
Freja, 2v
Freja, 4 veckor
Heimdall, 4 veckor
Heimdall, 6 veckor
Freja, 7 veckor
Heimdall med familjen Suhr.
Freja med Ann-Christin

OPERAKULLEN

Den 14/9-21 födde Neverland of Delightful Dancers, vår Helga, en kull om två valpar, båda tikar. Far: Luckybohemians Artemis SE52545/2012.

O-kullen är Operakullen och tikarna har fått namnen från två operor och var dessa huvudrollsinnehavare bor. Det resulterade i Aida av Memfis och Carmen av Sevilla.

Carmen stannar kvar i kenneln.


Mamma: Helga
Pappa: Luckybohemian’s Artemis
Carmen, 1 vecka
Carmen, 2 veckor
Aida, 2 veckor
Carmen, 4 veckor
Aida, 7 veckor
Aida hos veterinären
Aida med Karén och Carl

PLANETKULLEN

P-kullen föddes söndagen den 13 mars 2022. Det var tre små tikar som tittade fram. Mor: Pappersdrakens Pippa Gullviva, SE35850/2019. Far: Härliga Harlekins Jesse James, SE24364/2021. Båda föräldrarna är i vår ägo. 

Den här kullen är Planetkullen och valparna fick namnen Saga Saturnus, Tekla Tellus och Vera Venus. 


Mamma Pippa
Pappa Mozart
Vera, nyfödd
Saga, 1 vecka
Tekla, 2 veckor
Tekla, 4 veckor
Vera, 5 veckor
Saga, 5 veckor
Vera med nya ägaren Ann
Saga med familjen Karlsson
Tekla med familjen Pech

QUEENKULLEN

Den 13 maj 2023, samma dag som Eurovisionfinalen då Loreen vann IGEN gick av stapeln, föddes 4 vackra harlekiner. Far: Härliga Harlekins Jesse James, SE24364/2021. Båda föräldrarna är i vår ägo. Först ut var en hane och sen kom tre tjejer på raken.

Denna kullen, vår 17:e, fick namn inspirerade av gruppen Queen. Eftersom alla namn alltid är på svenska så fick det bli följande: Fredrik Kvicksilver (Freddy Mercury), Flummiga Rapsodi (Bohemian Rhapsody), Vinnande Champinjon (We are the champions) och Bita i Dammet (Another one bites the dust). 


Familjen Crabber & Flumma
Mamma Pippa
Pappa Mozart
Pippas nyfödda små
Flumma, nyfödd
Vinna, 1v
Fredrik, 1v
Flumma, 3v
Bita, 3v
Bita, 4v
Vinna, 4v
Fredrik, 6v
Ylva med Bita, nu Iris
Vinna med sin familj
Åsa & Fredrik