VÄLKOMMEN

Varmt välkommen till min lilla uppfödning som jag bedriver i mitt hem i Nossebro som ligger i Västra Götalands län. Orten har ca 2.000 invånare och ligger 7 mil nordost om Göteborg.

Det viktigaste för mig är att avla fram sociala, glada och utåtriktade hundar. Jag utgår från hundar med bra stamtavla och hälsa för att få den bästa tänkbara sällskapshunden. Pudeln lämpar sig såväl för den hundvane som novisen, den aktive som den lugne hundägaren. Rasen ses ofta i utställningsringen. Läs gärna mer under fliken "Om oss".

 

festivaldrake

 

Namnet Pappersdrakens valde jag av flera olika anledningar. Dels kommer det ifrån de traditionella kinesiska drakarna som används vid festivaler som du kan se på bilden ovan, dels är 2012 (året jag ansökte om kennelnamn) "Drakens År" och dels är det från sångtiteln ”Puff, en Pappersdrake”. Det passade ju en kinesisk nakenhund/powder puff perfekt tyckte jag och slog till. (Min första ras var Chinese Crested Dog.) Låten hette i original "Puff, a magic dragon" och kan lyssnas till här nedan. Den översattes sedan och sjöngs in av Jan Malmsjö. 

 

 

 Peter, Paul and Mary

 

 

HÖSTEN 2023

* Helga och Mozart fick 2 valpar den 16/9. Båda är tingade. 
* 2024 kommer Pippa & Carmen att paras. 
* Alfa har fått en egen sida  Välkommen att ta en titt: Alfa
* En valp kostar 30.000kr.

FACEBOOK

tisdag
3
oktober
Evald, Osvald

2023
Vecka 40

katt-hund

 

Besökare idag: 11
Denna månad: 46
Totalt: 75014